Med vårt halsband IN MIND skapar du ditt alldeles egna och unika smycke – smycket som blir dina intentioner!

Fyll det med små kraftfulla stenar, antingen med några av samma sort eller välj olika, beroende på vad du önskar uppnå för syfte med stenens/stenarnas kraft. Förstärk med en bokstav eller flera. Eller skriv ner ett hemligt meddelande, fyllt med kärlek och annat du önskar personen, rulla/vik ihop och lägg i. Andra som skapat sitt egna IN MIND har också använt eterisk olja, heligt vatten, jord från en speciell plats, luft från en kraftplats, solljus, månljus, en liten hårlock mm. Eller komplettera med våra små silverfigurer i form av hjärta, Buddha mm som passar fint i IN MIND. Efter att du skapat ditt specifika innehåll så försluter vi flaskan för gott, den proceduren tar ca 24 timmar – därefter är halsbandet klart för överlämning och användning. Halsbandet passar alla; gammal som ung, mor som far och tjej, kille och hen – kort sagt alla och inte minst dig själv!

Oavsett vad du har ”in mind” så lovar vi att det blir ett fantastiskt och verkningsfullt halsband. Och en helt fantastisk gåva att både ge och få!
IN MIND finns i silver, förgyllt silver och black silver, pris från 665;-.

IN MIND

Alla Hjärtans Dag närmar sig med allt vad den symboliskt står för. Att våga öppna sitt hjärta och att verkligen visa sin kärlek borde vi ju egentligen inte ha en specifik dag på året för att påminna oss om. Det borde istället vara det viktigaste i livet varje dag, kan man tycka. För tänk så bra vi alla skulle må av att få känna oss sedda, uppskattade och älskade. Varje dag på året. För exakt dem vi är, med fel och brister, i med som i motgång.

Dessutom finns det en person, den allra viktigaste i våra liv, som vi lite till mans är ganska dåliga på att ge kärlek och uppskattning. Den personen brukar oftast utsättas för vårt mest kritiska granskande och just den personen ställer vi de allra högsta kraven på. Dag ut och dag in. I med som i motgång.

När visade du den personen din uppskattning och kärlek senast? När talade du om för henne/honom att du är perfekt precis som du är? Med fel och brister, i med som i motgång.

Kärleken till sig själv, till andra och till livet i sig är centrala i de budskap Själs Kärlek vill förmedla. Helst skulle vi vilja ge den gåvan till alla i hela världen, förmågan att älska sig själv! Med alla fel och brister, i med som i motgång. För när vi kan älska oss själva precis sådana vi är öppnar vi upp vår förmåga att älska vår nästa. Med fel och brister och i med som i motgång.
Ja, jag vet, det är lite mycket ”tjat” om fel, brister och motgångar. Dock tänker jag, att det just är det som lite grand försvårar utgångsläget för oss. Att vi har så bestämda uppfattningar om vad som är fel och brister och motgångar. Och att vi ständigt fokuserar på allt vi tror att vi inte har. Om vi kunde sluta att ”tjata” om fel, brister och motgångar och istället inse att det vackra i livet ligger i det imperfekta och att de motgångar vi upplever är gåvor vi får för att växa, då tror jag att vi alla skulle uppleva en kärleksfullare tillvaro.

Alla Hjärtans dag och Kärleken till ära har vi valt ut vårt halsband Lalita med en rosenkvarts. Det vill vi gärna skänka till någon av er.

Rosenkvartsen har en speciell anknytning till hjärtat och kärleken. Den sägs skapa tilltro till den sanna livskraften – kärleken. Den uppmuntrar förmågan att ge sig själv tid av kärleken och skönheten som finns runtom i det dagliga livet.

Vad är villkorslös kärlek för dig? Och vad är vackert och fint i ditt liv? Maila ditt svar till oss på karlek@sjalskarlek.se. Och för att vår gåva av halsbandet Lalita skall gå rätt och riktigt till så ber vi dig också svara på en fråga, vilken lyder: Vilken fågel representerar vår smyckesfamilj KÄRLEK? Vill du, får du också gärna gilla och dela detta inlägg <3.

Här på vår hemsida kan du läsa mer om oss och våra smycken liksom bland annat vilka fåglar som symboliserar våra smyckesfamiljer. På torsdag i nästa vecka meddelar vi vem mottagaren till detta vackra halsband fyllt av kärlekens vibrationer blir.

Vi önskar er alla en fin Alla Hjärtans Dag & all Kärlek i världen!

Lalita är sanskrit och betyder älskvärd, vacker och graciös kvinna.

Lalita Alla hjärtans

 

 

 

Smycken- Smycken -

Den du älskar.

Vårt duo-halsband DEN DU ÄSLKAR består av två halsband. Det, liksom våra övriga ”duo-halsband”, har skapats för att förstärka bandet mellan de två personer som bär dem.

DEN DU ÄLSKAR har två hängen som hänger tillsammans; en amulett med en inskription och en ovanpåliggande vinge. Den ena amuletten har inskriptionen ”älskad och underbar” och den andra har inskriptionen ”kärleken är störst av allt”.

När jag tillverkade halsbandet hade jag min dotter i åtanke, jag ville att vi båda skulle bära någonting gemensamt, någonting som visar vårt starka band. En osynlig länk som förenar oss, oavsett avstånd. Någonting som visar att jag önskar henne ut i världen för att prova sina egna vingar, att hon kan och är kapabel och alltid oavsett livsval är oändligt älskad och helt underbar! Och med vetskapen att jag alltid finns där, oavsett vad som händer och oavsett eventuella avstånd som skiljer oss åt. För att kärleken är störst av allt!

Detta är min personliga användning av DEN DU ÄLSKAR, dock finns inga begränsningar alls mellan vilka två kärlekens länk kan befästas. T ex den mellan far och son, bror och syster, kvinna och man. Eller den mellan man och man, kvinna och kvinna, farmor och barnbarn. Kort sagt, länken mellan två älskande människor som vill visa, befästa och förstärka sin kärleksrelation. För att kärleken är störst av allt!

DEN DU ÄLSKAR finns, liksom en mängd andra kärleksfulla smycken, i vår butik på Köpmangatan 4 i Gamla Stan, Stockholm.

Varmt välkommen!

Den du älskar

Smycken- Smycken -

Att ge är att få.

Ibland tar vi saker och ting för givet och ibland tar vi också våra relationer för givna.

Vi kanske inte alltid visar vår uppskattning. Orden ”jag älskar dig” kanske finns där inom oss, men formar sig aldrig över våra läppar. Tacksamheten över att få dela livet eller upplevelser med någon eller några kanske aldrig uttalas, även om känslan finns där inombords.

Jag tänker på Tove Janssons Höstvisa, Skynda att älska…. Och tänker hur viktigt det är att visa sin kärlek och uppskattning. Här och nu. Medan vi har varandra.

Vårt armband INSTRUMENT har en inskription ifrån ”The Prayer of Saint Francis d’Assisi”. Bönen skrevs troligtvis någon gång på 1200-talet och är en av de finaste texter jag känner till.

Vill du titta närmare på armbandet INSTRUMENT så finns det i vår butik på
Köpmangatan 4, i Gamla Stan i Stockholm. Där finns också en mängd andra själfulla smycken som uttrycker kärlek och uppskattning. För den sanna lyckan är att ge. Och det är när vi ger som vi får.

Tack Saint Francis d’Assisi för din vackra dikt och för påminnelsen <3.

 

it is in giving that we receive

 

Saint Francis d’Assisi är kanske den mest universellt älskade av alla kristna helgon. Han föddes i Assisi i Italien under 1181 eller 1182. Vid tjugotvå års ålder, efter en plötslig sjukdom som nästan tog hans liv, lämnade han sitt hem och arv för att verkställa ett budskap han kände att han fått från Kristus själv: ” Franciskus , gå och bygga min kyrka”. Tre stora Franciscan-ordern växte snabbt och inspirerade munkarna, nunnorna och lärjungarna att följa hans exempel, nämligen att sprida universell kärlek och osjälviskt tjänande .

The Prayer of Saint Francis of Assisi:

Lord, make me an instrument of Your peace;

Where there is hatred, let me sow love;

Where there is injury, pardon;

Where there is discord, harmony;

Where there is error, truth;

Where there is doubt, faith;

Where there is despair, hope;

Where there is darkness, light;

And where there is sadness, joy.

O Divine Master, Grant that I may not so much seek

To be consoled as to console;

To be understood as to understand;

To be loved as to love.

For it is in giving that we receive;

It is in pardoning that we are pardoned;

And it is in dying that we are born to eternal life.

2015 har nyligen startat och jag är lycklig nog att få tillbringa den första tiden med mina barn som båda för närvarande bor i USA. Just nu vaknar jag varje morgon bredvid min dotter och den kaliforniska solen som letar sig in genom persiennerna. Detta under den tid mörkret verkligen ligger tungt i Sverige. Tänker att det är blir så tydligt hur solen och ljuset påverkar oss, hur mycket styrka, mod, hopp och livskraft den ger oss. Hur mycket lättare det är att gå upp på morgonen och glida iväg på dagens ”äventyr”. För det är ju precis det solen ger oss varje dag, gåvan att få uppleva en dag i ljus och värme med livskraften att leva livets äventyr! Tack solen – I love you!

Solen är inte bara symbolen för livet på jorden, utan förutsättningen för själva livet.
Solen står för handlingskraft, styrka och vitalitet. Från solen får vi energin att förverkliga våra drömmar och att manifestera dem.

Vilka drömmar har du för 2015? Vad vill du förverkliga? Vad vill du manifestera?
Gå ut i solen, ta hjälp av dess magiska kraft och förverkliga ditt 2015 – ett år i ljus och i skaparkraft!

Namaste
Marina <3

Själs Kärleks halsband The Sun är ett livsbejakande och beskyddande halsband i solens höga vibrationer. Det har tillkommit för att påminna oss om sin kraft liksom om vår egna inneboende kraft med vilken vi kan skapa precis vad vi vill.

The Sun 1