Julen står för dörren och våra tankar går till alla dem som har det särskilt svårt i dessa dagar. Det finns dem som varken har tak över huvudet eller mat på bordet. Det finns dem som inte har någon att tillbringa julen tillsammans med och det finns dem som ingen bryr sig om överhuvudtaget. När vi lyckligt lottade pysslar och förbereder oss för en mysig helg i gemenskap finns det många som står utanför och utanförskapet blir särskilt påtagligt och smärtsamt att bära just nu.

Vi kan dock göra skillnad, vi kan visa att vi bryr oss. Har du någon i din närhet du kan ta kontakt med? Kanske någon hemlös du passerar? Någon granne i huset som är helt ensam? Någon vän eller arbetskamrat som du är osäker på har någon att tillbringa julen tillsammans med? Tänk efter riktigt noga. Att få bekräftelse och omtanke av en endaste person kan betyda oerhört mycket och just din insats kan göra stor skillnad.

Ring på dörren till den ensamma grannen med önskan om en God Jul. Ta dig tiden till ett telefonsamtal till den ensamma vännen. Ge en extra kram till arbetskamraten. Stanna till hos den hemlöse, växla ett par ord och ge ett ekonomiskt bidrag.

Genom två knapptryckningar; genom att dela detta inlägg och genom att gilla vår FB-sida, kan du dessutom hjälpa oss att samla in pengar till Stadsmissionen. Gillar du redan vår sida så räcker det med en delning. Når vi minst 10 000 delningar och likes så skänker vi 10 000 kr. Vi uppmanar också till en massa tips på hur vi genom lite extra omtanke kan bidra och göra skillnad. För varje liten gest, varje kram, varje omtanke har betydelse. Var med och gör din insats – Sprid kärlekens budskap!

Med önskan om en kärleksfullare jul till alla <3!

Ps, vår insamling pågår t o m den 31 december (2014) och kvitto på insättningen kommer att publiceras på vår FB-sida efter nyårshelgen.

Att ge är att få

Smycken- Smycken -

SINNESRO.

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,

mod att förändra det jag kan,

och förstånd att inse skillnaden,

Jag blev omedelbart kär i den här texten när jag läste den första gången.

Så mycket visdom samlad i ett par rader! Ord som både ger tankeställare och ödmjukhet inför livet. Ord som påminner om balansen mellan acceptans och ansvar. Hur många gånger har jag inte varit frustrerad över all orättvisa och galenskap i världen. Eller för att det uppstår situationer som ligger utanför min makt. Kanske ibland så frustrerad att det hindrat mig att ta ansvar för det jag verkligen kan förändra.

Sinnesrobönen finns med mig som en ständig följeslagare, jag återkommer ofta till den.
Allt kan jag inte ändra, skall jag inte ändra, behöver jag inte ändra…
Jag lägger istället min energi och mitt mod på att ändra det jag kan. Bland annat mina tankar, mina föreställningar, min attityd till livet och allt det som jag projicerar ut som min verklighet. Det är stort…. och känns förståndigt. Och det är en alldeles fantastisk början. För när jag ändrar mina tankar om mig själv och mina möjligheter, då får jag kraften, modet och förståndet att skapa de förändringar som jag måste ta ansvar för.

När jag skapade Själs Kärlek var det givet att Sinnesrobönen skulle få en plats i kollektionen. Den säljs som ett halsband och den samt många andra själfulla smycken finner du i vår butik på Köpmangatan 4 i Gamla Stan.

Sinnesro-bönen i sin helhet:

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt. Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring bara för att det som är fel är lag och normalt, att det som är vrångt och orätt har historia. Och låt mig aldrig tvivla på förståndet bara för att jag är i minoritet. Varje ny tanke startar alltid hos en ensam.

Sinnesrobönen skrevs troligtvis av den amerikanske prästen och teologen Reinhold Niebuhr (1892 – 1971). Den används flitigt över hela världen bland annat inom AA-rörelsen.”

Печать

Tänkvärt- Tänkvärt -

Ja du kan!

Vi är alla skaparna av våra egna liv. Och vår skaparkraft är oändlig.

Varje ögonblick skapar vi vårt mående, vårt välbefinnande och vår framtid.
Vi kan själva välja våra tankar och därmed också påverka våra känslor som i sin tur påverkar vårt välbefinnande.
Våra tankar om oss själva och vad vi kan åstadkomma är det som antingen ger oss luft under vingarna eller begränsar oss.

Låt inte någon annan bestämma vad du kan eller inte, låt inte samhällets kollektiva normer sätta dig och din kapacitet i något fack.
Jämför dig aldrig med någon annan, utgå endast ifrån vad du vill och manifestera det sedan! Just du är unik och du kan!

När vi väljer bort rädslor för att misslyckas och istället fokuserar på vår skaparkraft, då finns det inga begränsningar.

Vad vill DU? Hur ser DINA drömmar ut? Vad väljer DITT hjärta?
Vad det än är så KAN DU!

YES YOU CAN, SJÄLS KÄRLEK

Någon gång kan vi alla känna att livet verkar sakna meningsfullhet och riktning. Och periodvis kan vi hamna i djupa svackor i livet då den här känslan biter sig fast. Vi känner oss ledsna och förvirrade. Det som har hänt är att vi har tappat bort oss själva. Vi har förlorat kontakten med vårt sanna jag, det som verkligen är ”jag”.

Vi tappar bort oss i allt som surrar omkring oss, i yttre omständigheter, i vad andra förväntar sig av oss, i vad som förväntas av oss ifrån samhällets ideal och föreställningar.

Vi söker svar hos andra och vi söker svar i det våra sinnen kan ta in och uppfatta utifrån. Vi lägger över allt inflytande och makten över vårt välbefinnande hos andra och det som pågår utanför oss.

Lyckan och meningen med livet finns dock inom räckhåll. Den finns inom oss. Det vi behöver göra för att hitta den är att stilla oss. Att komma till insikt om att allt handlar om mig själv. Hur jag uppfattar mig, hur jag tar hand om och uppskattar mig själv, min kontakt med mig själv och kontakten med min verklighet. Vad är det som gör mig glad? Vilken väg vill mitt hjärta att jag går?

När jag hittat tillbaks till mig själv igen, när jag har återupprättat kontakten med mig själv förändras också min yttre värld. Allt det som jag tidigare såg som hinder eller problem ”försvinner” på något magiskt vis, utan någon större ansträngning.

När vi älskar oss själva kan vi älska andra.

När vi känner fridfullhet inom oss, blir hela världen till en fridfullare och lyckligare plats.

Vi är var och en av oss den största och mest fantastiska stjärnan i vårt liv!

DEN LYSANDE STJÄRNAN INOM.

”Vi har stannat en stund för att sammanträffa med varandra, mötas, älska och dela med oss. Det är ett värdefullt ögonblick, men det är övergående. Det är en liten parentes i evigheten. Om vi delar med oss av omtanke, sorglöshet och kärlek kommer vi att skapa överflöd och glädje för varandra. Och då har den här stunden varit värd sin tid”.
Deepak Chopra

TänkvärtSK